Bis±ue z homara - Składniki:

    * 1 mały ugotowany homar
    * 1 duża marchew, obrana i pokrojona w kostkę
    * 1 mała cebula, drobno posiekana
    * 125 g masła
    * 3/4 szklanki wytrawnego, białego wina
    * bou±uet garni (aromatyczny bukiet ziół)
    * 6 1/2 szklanki wywaru z ryby lub kurczaka
    * 1/2 � 3/4 szklanki ryżu
    * sól, pieprz czarny i kajeński (zmielony)
    * 1/2 szklanki ¶mietany
    * 2 łyżki brandy
    * posiekana zielona pietruszka do dekoracji

Sposób przygotowania:

    * Homara przeci±ć wzdłuż na pół i wyj±ć mięso ze skorupy © kuchniafrancuska.pl Bis±ue z homara - Składniki:

    * 1 mały ugotowany homar
    * 1 duża marchew, obrana i pokrojona w kostkę
    * 1 mała cebula, drobno posiekana
    * 125 g masła
    * 3/4 szklanki wytrawnego, białego wina
    * bou±uet garni (aromatyczny bukiet ziół)
    * 6 1/2 szklanki wywaru z ryby lub kurczaka
    * 1/2 � 3/4 szklanki ryżu
    * sól, pieprz czarny i kajeński (zmielony)
    * 1/2 szklanki ¶mietany
    * 2 łyżki brandy
    * posiekana zielona pietruszka do dekoracji

Sposób przygotowania:

    * Homara przeci±ć wzdłuż na pół i wyj±ć mięso ze skorupy © kuchniafrancuska.pl
Aktualnie jeste¶:  kuchniafrancuska.pl Zupy Bis±ue z homara

Bis±ue z homara

Składniki:

* 1 mały ugotowany homar
* 1 duża marchew, obrana i pokrojona w kostkę
* 1 mała cebula, drobno posiekana
* 125 g masła
* 3/4 szklanki wytrawnego, białego wina
* bou±uet garni (aromatyczny bukiet ziół)
* 6 1/2 szklanki wywaru z ryby lub kurczaka
* 1/2 � 3/4 szklanki ryżu
* sól, pieprz czarny i kajeński (zmielony)
* 1/2 szklanki ¶mietany
* 2 łyżki brandy
* posiekana zielona pietruszka do dekoracji

Sposób przygotowania:

* Homara przeci±ć wzdłuż na pół i wyj±ć mięso ze skorupy. Odstawić. Skorupy zawin±ć w ręcznik i roztłuc młotkiem, a następnie odłożyć na bok. Marchewkę i cebulę przesmażyć na ma¶le, aż będ± miękkie, ale nie zarumienione (ok. 5 minut). Dodać pokruszone skorupy, dalej smażyć i dodać wino. Gotować, aż połowa wina odparuje. Dodać bou±uet garni, wywar i ryż.
* Po ok. 20 minutach, kiedy ryż będzie już miękki, wyj±ć większe kawałki skorup i bou±uet garni. W mikserze, małymi porcjami, ¶cierać na masę puree wraz z pozostałym masłem. Przetrzeć przez sito. Opłukać mikser, aby usun±ć pozostało¶ci skorup i powtórnie zmiksować masę tym razem z mięsem homara. Kilka kawałków odłożyć do dekoracji. Powoli podgrzewać.
* Dodać pieprz czarny i kajeński oraz sól do smaku, dokładnie wymieszać. Następnie dodać brandy i odłożone kawałki homara pokrojone w plasterki. Podawać na gor±co, udekorowane natk± pietruszki.


PORCJA DLA 4 OSÓB



Ľródło: gotowanie.v9.pl 

 Polecamy serwis po¶więcony koszykówce - koszykowka.com.pl
Serwis ma czysto charakter informacyjny. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Pierogi
Najlepsze pierogi w Łodzi
Tanio, smacznie i szybko.
www.kuchniawloska.com.pl
opony  netBOX - Systemy internetowe